PROIZVODI

"Da li da dizajniram nešto funkcionalno ili estetski ugodno?"

Victor Papanek

Story slika 1

O nama


U Mobleru vjerujemo da je dizajn i izrada uistinu orginalnog i kvalitetnog namještaja, plod strasti, brige, ljubavi, osjećaja, intengriteta, iskustva, obrtništva i nepokolebljive predanosti kavlitetu i liniji dizajna proizvoda. Ta se obaveza ne može ostvariti bez potpune interakcije procesa, odnosno stvaranja koncepta za što boljim dizajn rješenjem. U našem studiju započinjemo proces skiciranja, 3D crtanje i modeliranja proizvoda.

"Dobar dizajn nije samo lijep, on je funkcionalan, to je kombinacija velike brige i pažnje prema detaljima, a njegov stil i kvalitet uvijek će izdržati vrijeme."

Katerina Zachariades

Story slika 2

Proces dizajna


Proces oblikovanja i njegove koordinacije od početnog koncepta, proizvodnje prototipa do brošura i imidža vodi Nihad Čaušević. Cilj nam je stvoriti liniju dizajna koja će se kontinuirano uvoditi u sve vrste namještaja stvarajući svoju uzbudljivu zbirku savremenih proizvoda.


Nhad Čaušević je industrijski dizajner sa iskustvom izgrađenim na temeljima industrijskog dizajna tokom studija na Australijskom univerzitetu Curtin University of Technology u Kuala Lumpuru. Njegov rad seže od potrošačke elektronike do arhitektonskih projekata koji se fokusiraju na stvranju harmonije i spajanju linije dizajna namještaja sa ciljem da se odgovori na što više aspekata koji posjeduje jedan proizvod da bi zadovoljio potencijalne korisnike. Ljubav prema dizajniranju namještaja od drveta, ispoljio je nakon završetka master studija produkt dizajna, a inspiraciju nalazi u onome što je oko njega, živo ili neživo.

"Jedina važna stvar, u vezi dizajna, je kako utiče na ljude."

Victor Papanek

Story slika 3

Naša misija


U posljednjih dvadeset godina došlo je do promjene funkcije i postavki namještaja u enterijeru iskustvenog prostora. Integracija radnog, zabavnog i relaksirajućeg prostora u prostoru za stanovanje i stvaranju već navedene atmosfere, posljedica je globalnog okruženja i novog načina življenja koji je nametnuo nove stilove i izazove dizajnerima. Prema tome, mi nastojimo da što više usavršimo koncept dizajnerskog rješenja koji ispunjava ergonomske i estetske zahtjeve korisnika, kroz pokušaj da se odgovori na pitanje važnosti, udobnosti, fleksibilnosti i funkcionalnosti namještaja.